Vandaag vond de 5e editie van De Hôrster Kwis plaats. Een mooie mijlpaal! Dit jaar met maar liefst 2400 deelnemers, verdeeld over 115 teams. De 5e Hôrster Kwis had een jubileumcategorie, pop-up bioscoop op het Lambertusplein en een eigen ‘De Hôrster Kwis Kwartet’. We hebben weer veel plezier gezien, gezelligheid bij de teams thuis en reuring in het dorp. Dat zó veel mensen uit Horst plezier beleven aan deze dorpsactiviteit is voor ons als organisatie een prachtig compliment.

De traditionele Geheime Proef vond dit jaar plaats in het Parkhotel, waar de deelnemers 30 minuten kregen om in vijf ruimtes spellen te spelen en zoveel mogelijk punten te behalen.

“Wát zui ’t toch ruig zien as Hôrs ’n eige dörpskwis háj!”. Met deze woorden begonnen we in 2015 met het opzetten van Stichting De Hôrster Kwis, uitwerken van het eerste Kwisboek en uitleggen van het fenomeen ‘dorpskwis’. Met de hoop op 25 teams om onze ideeën te laten slagen was de Kwis met 69 deelnemers meteen een groot succes. Het is prachtig om te zien dat de Kwis nog steeds met zo veel enthousiasme wordt ontvangen. En niet alleen in Horst, in veel omliggende dorpen is inmiddels ook een dorpskwis. Voor elk dorp een kwis op maat en elk met zijn eigen unieke elementen, een geweldig fenomeen!

Op 25 januari presenteren we de antwoorden en maken we de winnaar bekend. Wie gaat er dit jaar vandoor met de ‘De Hôrster Kwis Wisseltrofee’? De uitslagenavond vindt vanaf 20.00u plaats bij Liesbeth’s Grand Café.

Geslaagde vijfde editie ‘De Hôrster Kwis’