Elk jaar op 28 december, een gezellige dorpskwis voor jong en oud!

De Hôrster Kwis is bedoeld voor alle inwoners van Horst. Leeftijd speelt geen rol! Er wordt ingeschreven per team. De samenstelling en de grootte van het team mag je zelf bepalen.

De teams bepalen zelf waar ze de vragen gaan maken. Dit kan bij iemand thuis zijn, in een café, bij een vereniging of in een clubhuis.

Hoe werkt het?

Eén van de teamleden haalt het kwisboekje op 28 december tussen 18:00 en 18:30 uur op. Hierin staan de spelregels, de kwisvragen en de uitleg voor de geheime proef.

Een groot deel van de vragen zal gaan over Hôrster gebeurtenissen, evenementen, verenigingen, lokale ondernemers, het dorp en haar geschiedenis. De kwis bestaat verder uit algemene kennisvragen, enkele doe-opdrachten en een geheime proef. Er zijn bijvoorbeeld zoekopdrachten waar je de deur voor uit moet.

Het is dus belangrijk dat je team goed samenwerkt en dat de taken goed verdeeld worden. Tijdens de kwis mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken… behalve bij de geheime proef!

De Hôrster Kwis is ook een race tegen de klok. Het kwisboekje dient op 28 december vóór 23:30 uur weer ingeleverd te worden. Na de kwis is er gelegenheid om even na te borrelen en te filosoferen over de goede antwoorden.

Wordt jouw team winnaar van De Hôrster Kwis wisseltrofee?

De organisatie neemt na de kwisavond een paar weken de tijd om alle kwisboekjes na te kijken.

De uitslag en de antwoorden worden bekend gemaakt op een aparte uitslagenavond. Die avond wordt bekend wie winnaar is van “De Hôrster Kwis wisseltrofee”.

Zie ook Regels voor het complete reglement.